Informatie Griekenland

Een reis naar Griekenland lijkt in sommige opzichten een reis dicht bij huis. U kunt er betalen met de euro en uw stekker past gewoon in het stopcontact. Daar stoppen echter de overeenkomsten. Wij zijn gewend om gejaagd door het leven te gaan; de Grieken maken zich niet zo snel druk. De sfeer is overal ontspannen en de bevolking is gastvrij, zowel op het vasteland als op de duizenden Griekse eilanden, waarvan er 200 bewoond zijn. In totaal beslaan de eilanden ongeveer 20% van het totale landoppervlak. Griekenland werd enige tijd minder bezocht, omdat veel vluchtelingen en emigranten uit Afrika de eilanden als de toegangspoort voor een leven in Europa zagen. Deze uitdagingen liggen echter achter ons en de rust is weer teruggekeerd. Griekenland ligt, zoals u wel zult weten, in Zuid-Europa en bestaat uit het vasteland met het schiereiland Peloponnesos en de duizenden eilanden. Deze eilanden hebben zich in groepen geformeerd. Iedere groep onderscheidt zich weer van de andere groep; dat is een van de bekoorlijkheden van een bezoek aan de Griekse eilanden. Griekenland wordt omgeven door de Ionische Zee in het westen, de Egeische Zee in het oosten en de Middellandse Zee in het zuiden. In het noorden grenst het aan Turkije, Bulgarije, Macedonië en Albanië. De vliegtijd bedraagt, afhankelijk van de bestemming, 3 tot 4 uur. U kunt landen in de hoofdstad Athene, maar veel Nederlandse en Belgische chartermaatschappijen vliegen direct door naar een van de internationale luchthavens op de Griekse eilanden.

Beste reistijd
De beste reistijd voor Griekenland zijn de maanden  mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan erg aangenaam. In juli en Augustus kan het erg warm zijn al waait er altijd een verkoelend windje langs de fijnkorrelige zandstranden. In de winter (november tot maart) valt er soms regen en kan het koud zijn met sneeuw in de bergen. U kunt zich in Griekenland prima per huurauto verplaatsen, maar er zijn ook veel goede busdiensten en relatief goedkope taxi's beschikbaar. Tussen de eilanden varen veel veerboten, maar er zijn ook op veel plaatsen snelle draagvleugelboten beschikbaar. In de hoofdstad Athene kunt u gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. 

Bezienswaardigheden
Een stedentrip naar Athene, een natuurtocht over de Peloponnesos of een bezoek aan de heerlijke stranden van de Griekse Eilanden. Aan u de keus! Natuurlijk kent iedereen het  prachtige Kreta met niet alleen fraaie stranden, maar ook een bezienswaardig en bergachtig binnenland. Maar u kunt ook andere eilanden bezoeken, zoals het aantrekkelijke  en zeer groene Lesbos met de meeste zonne-uren van Griekenland. Niet voor niets het lievelingseiland van de mythische zonnegod Apollo. En wat dacht u van het eiland Chios. In Griekenland spreken de bewoners van 'Een chiotisch leven leiden'  wat gelijk staat aan `een heerlijk leven leiden’. Het is het geboorte eiland van Homerus. Het eiland Corfu was vroeger bekend bij de rijkeren der aarde. Keizerin Sissi bouwde er een groots vakantieverblijf dat je nu kunt bezoeken. Het eiland wordt gekenmerkt door heerlijke baaien, groene vlaktes en aantrekkelijke stranden. Op het bloemeneiland Rhodos wordt u overal geconfronteerd met haar rijke geschiedenis. Niet voor niets staat de kasteelstad Rhodos-stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Bij de Cycladen denken wij aan klein kerkjes met blauwe koepels en witgekalkte huisjes en natuurlijk ook hier aantrekkelijke zandstranden. De bekendste eilanden zijn Mykonos met haar windmolens en het beroemde vulkanische eiland Santorini. En natuurlijk bezoeken veel toeristen de aantrekkelijke Griekse eilanden Kos, Samos en het prachtige Zakynthos. Griekenland is een vakantieland bij uitstek!