Informatie Mexico

Een bezoek aan Mexico is voor de meeste toeristen een bezoek aan het in het zuidoosten gelegen schiereiland Yucatan, een tropische parel in Midden-Amerika waar weinig drugsgerelateerde criminaliteit voorkomt. Deze criminaliteit vindt u vooral in het noorden van Mexico, langs de grens met de VS. Mexico is echter een reusachtig groot land met meer dan 10.000 kilometer aan kustlijn met duizenden zandstranden, een bijzonder planten- en dierenleven en een enorme historische rijkdom. Bekend in Yucatan zijn de fraaie badplaatsen Cancun, Playa del Carmen en de Riviera Maya. Cancun heeft vooral aantrekkingskracht op Noord- Amerikanen. Europeanen voelen zich vaak beter thuis in het kleinschaliger Playa del Carmen. De Riviera Maya draagt de naam van de Maya's, de inwoners (en huidige nazaten) van de precolumbiaanse beschavingen die in grote delen van het zuiden van Mexico leefden in de periode van ongeveer 200 tot 900 na Chr.. De imposante resten van hun beschaving vindt u ook nu nog terug in de oude Mayasteden Chitzen Itza, Tulum, Coba, Uxmal en Palenque. Allen zijn goed bereikbaar en te bezichtigen vanuit de badplaatsen in Yucatan. 

Beste reistijd
De beste reistijd voor Mexico verschilt natuurlijk per gebied, het land is enorm groot, maar  in het algemeen is de beste reistijd in de maanden december t/m maart. Wie liever geen orkanen wil volgen, probeert de maanden augustus en september te mijden. Met andere woorden: de beste reistijd voor Mexico is afhankelijk van de bestemming en het reisdoel. Het noorden van het land is droog, maar kouder. Het zuiden is warm en vochtig (subtropisch) en in de bergen kan het erg koud zijn met sneeuw boven de 3000 meter. 
In de periode november t/m april is het op de meeste plekken aangenaam met niet al te hoge temperaturen en beperkte neerslag. In de subtropische gedeeltes van Mexico (de badplaatsen aan de Caribische Zee) valt in de zomermaanden vrijwel dagelijks regen. De buien vallen meestal aan het eind van de dag het klaart daarna vaak weer snel op. Lees meer >>