Beste reistijd
Bonaire kan het hele jaar door bezocht worden met doorgaans tropische temperaturen tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de Benedenwindse eilanden, waar Bonaire onderdeel van uitmaakt, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Deze eilanden vallen buiten de orkaanzone. 
De meeste regen valt van juni t/m november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. De meeste toeristen verblijven in de omgeving van Kralendijk (eveneens de hoofdstad) en Santa Barbara.


Bezienswaardigheden
Bonaire is vooral bekend als een spectaculaire duikstek afgebakend door een reeks van riffen net buiten de kustlijn. Maar Bonaire is ook een bestemming met vele mogelijkheden op land, zoals een uitstekende kunst -en restaurant scène en vele aan landgebonden activiteiten. Maak in de belangrijkste stad, Kralendijk, een bezoek aan Cinnamon Art Gallery, opgericht door een drietal kunstenaars of doe een aantal goede restaurants aan met de Franse, Italiaanse, Argentijnse en creatieve keuken. Nog steeds heeft Bonaire niks weg van een stedelijke walhalla. Hier strijdt de flamingopopulatie met die van de mens, gebouwgrootte is strikt beperkt en de omtrek van het eiland is een beschermd maritiem park. Stenen aangeduid met de namen van duikplaatsen kunnen worden gezien vanaf de kustwegen en zijn slechts op 'twee minuten' afstand zwemmen. Ze onthullen een rif gevuld met onderwater leven. Drive-through duik stations geven duikers de mogelijkheid om hun tanks te hervullen voordat ze weer vertrekken naar andere aantrekkelijke duiklocatie.

Hoe geweldig het duiken ook is, er is nog veel meer te doen op Bonaire. Meldt u aan bij de Mangrove Info en Kayak Center voor een kajaksessie door het ongerepte mangrove systeem - een van de weinige overgeblevene in de wereld. Rijdt richting het noorden langs de westkust om een van de voornaamste flamingo-meren te bekijken genaamd Goto Mere. Breng een dag door in Washington-Slagbaai National Park te midden van meer dan 5261 hectare van flora en fauna. Bekijk rotsformaties, zoals Seru Bentana (Sky Window), en spot een aantal vogels en dieren op de Pos Mangel watering kuil. Het park heeft vele stranden, waarvan sommigen zeer klein. Wanneer u richting het zuiden langs de oostkust reist, kunt u een bezoek brengen aan het kleine dorpje Rincon. Bekijk de panorama van Seru Largu, een uitkijkpunt op de heuveltop. Rijdt zuidelijk naar de zoutpannen, een teken dat de zoutindustrie hier nog steeds leeft. Net onder de witte bergen zout, rijzend uit de "paarse meren", vindt u de Flamingo Refuge. U kunt langs de weg staan (zeer rustig) en deze elegante en verlegen wezens observeren. Parkeer dichtbij Pink Beach, en zie hen bij zonsondergang de hemel verlichten wanneer zij hun vleugels uitslaan voor de nachtelijke reis naar Venezuela. Andere bekende bezienswaardigheden: De Flamingo Colonies in de buurt van het Goto-meer. Historische Nederlandse gebouwen, de slavenhutten op Rode Pan en de Solar Salt Works die daar vlakbij liggen. Arawak Indiaanse grot beschilderingen bij Boca Omina. Museo di Boneiru Beach, Washington - Slagbaai National Park. Het Bonaire Marine Park. Willemstoren Lighthouse, Dos Pos, Rincon, Klein Bonaire, Lac Bay. 

Hoofdstad
Kralendijk

Hoofdtaal
Nederlands en Papiamento

Munteenheid
Antilliaanse Gulden

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger in Bonaire en tijdens onze zomertijd is 6 uur vroeger dan in Nederland.

Bereikbaarheid
Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Bonaire met KLM en TUIfly. Vaak is er een tussenstop ofwel op de heenweg ofwel op de terugweg op Curaçao. 

Eten
Restaurantprijzen op Bonaire variëren van US $ 16,00 voor een heerlijke pizza of pasta tot US $ 25,00 voor een `visvangst van de dag'. 

Restaurants
Lokale keuken. Zeevruchten. Italiaans. Gourmet. Internationaal. Indonesisch. Chinees. Fast Food. Een service vergoeding van 10-15% wordt inbegrepen in de rekening in plaats van een fooi. De dress code is casual.

Nachtleven
Dance Clubs. Diner / Dances, Nachtclubs. Pubs. Theaters. Bioscopen. Live muziek. Karaoke.