Informatie Portugal

Als het totale landoppervlak van de staat Portugal bij elkaar optelt, dan is het land nog groter dan Nederland en Belgie samen. Er wonen echter nog geen 11 miljoen mensen en daarmee is het aanzienlijk minder bevolkt dan onze dichtbevolkte landen. Hoofdstad van Portugal is Lissabon, een fraaie stad gelegen aan de rivier de Taag. Andere druk bevolkte gebieden vind u rondom de steden Porto, Braga en Coimbra. Bekend is de regio Algarve waar een groot deel van de toeristen neerstrijken om te genieten van de fijnkorrelige stranden en de fraaie kusten. Anderen brengen een bezoek aan de hoofdstad Lissabon en de nabijgelegen kust of de fraaie stad Porto. Bijzonder is een bezoek aan de eilandengroep de Azoren, gelegen midden in de Atlantsiche Oceaan.

Beste reistijd
Het voor- en najaar zijn de beste reistijden voor Portugal. In het noorden kan het begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen zeer warm. De maanden mei en september behoren tot de topreismaanden. Van november t/m april valt veel regen in het noorden. 

Het eiland Madeira heeft een bijzonder mild klimaat, evenals het nabij gelegen Porto Santo. In de maanden van november t/m februari regent het relatief veel. Als je het massatoerisme wilt mijden, ga je in april en mei of in september en oktober. U heeft hier niet alleen te maken met een fantastisch eiland voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar u kunt hier ook verblijven in aangename stadjes, waaronder de hoofdstad Funchal, Calheta, Canico de Baixo en Machico. De beste reistijd voor de Azoren is de zomer. De temperatuur is dan heerlijk en er valt vergeleken met de rest van het najaar weinig regen. Beste reistijd voor de Azoren: juli en augustus. Lees meer >>