Informatie Spanje

Al meer dan 50 jaar is Spanje een favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders en Belgen. Zowel KLM, als Corendon, Transavia, Tui Fly als Brussels Airlines vliegen op veel bestemmingen in Spanje. Natuurlijk kent iedereen de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca; anderen vliegen liever naar de Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura of het kleinere La Palma. Maar ook de kuststreek Costa del Sol is zeer populair. Ook de steden Barcelona, Madrid en Valencia blijven onverkort populair. Toch zijn er in het reusachtige Spanje altijd nog bestemmingen te vinden die niet of minder bekend zijn. De groene noordkust van Spanje wordt ook wel Espana Verder genoemd, het groene Spanje. Zowel Galicië, Asurië als Cantabrië zijn regio's met fraaie zandstranden. Bekend is de pelgrimsroute Camino de Santiago naar het graf van de apostel Jacobus in de kathedraal van Santiago de Compostela. In het noorden van Spanje vind je verder de regio's Baskenland, Navarra, Aragon en La Rioja. Oude cultuur, wijnen, moderne musea en zelfs dinosaurussen kun je hier vinden. En wat dacht je van de imposante Pyreneeën. Aan de oostkust met de prachtige Middellandse Zee vind je de regio's Valencia, Murcia en natuurlijk Catalonië met de beroemde stad Barcelona. In het altijd zonnige zuiden  vind je veel Arabische en Moorse invloeden en eet je de lekkerste ham! Andalusië is, met de onder vakantiegasten zeer populaire Costa del Sol, al jaren bekend als toeristenbestemming, maar ook het iets minder bekende Extremadura is zeker een bezoek waard. De Spaanse hoofdstad Madrid ligt tussen de regio's Castilië en Leon en Castilie-La Mancha in. Het is de plek voor liefhebbers van cultuur en tevens de plek waar je prima wijnen kunt proeven in het land van Don Quichot. Naast de Costa del Sol gaan ook veel toeristen naar de Costa Blanca, de Costa Brava en andere kusten met fijnkorrelige zandstranden. 

Beste reistijd
Het binnenland van Spanje heeft een landklimaat. Zomers kan de temperatuur daar oplopen tot 40 graden terwijl in de winter op delfde plek het vriespunt wordt bereikt. De oostkust heeft een Middellandse Zeeklimaat met zomers 25 graden en in de winter 10 graden met weinig neerslag. Op de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca kunt u vanaf april t/m oktober uw vakantie vieren, al zijn de eerste en de laatste maand iets koeler. Op de Canarische Eilanden kunt u het gehele jaar terecht. Het is altijd lekker weer. Probeer in de wintermaanden om een badplaats in het zuiden van de eilanden te kiezen. In de winter regent het hier aanzienlijk minder. De beste reistijd naar het vasteland van Spanje is in Mei, Juni en September. De beste reisperiode om naar de zuidkust af te reizen is in de maanden April, Mei, September en Oktober. Het beste reisseizoen voor de noordkust is de zomer. De noordkust is een stuk koeler in de zomer.

Bezienswaardigheden
Natuurlijk komen de meeste toeristen naar Spanje om te genieten van de fijnkorrelige zandstranden en het heerlijke klimaat. De variëteit in Spanje is echter groot. Zowel op het vasteland, als op de eilanden MallorcaIbiza en Menorca. Op het ene strand is iedere vierkante meter bezet door een vakantieganger, op het andere strand blijkt u de enige zwemmer te zijn. Kortom: voor elk wat wils! Lees meer >>