Informatie Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland is een populaire feestbestemming en wordt dan ook veelal door jongeren bezocht. Maar Ibiza is meer dan alleen een bestemming om te feesten, het heeft namelijk ook een prachtige natuur en heerlijke stranden. Geen wonder dat het eiland al lang geleden populair was als bestemming voor andere Europese gasten. Ibiza was echter ook populair onder Nederlandse kunstenaars, waaronder Jan Cremer, Cees Notenboom en Harry Mulisch. Na hen volgden talrijke anderen nieuwsgierigen hippies en toeristen. De laatsten komen hier nog steeds om vakantie te vieren, de beroemde discotheken te bezoeken of gewoon om te genieten van zee, strand en zand. Het klimaat is ook prima. Vanaf het voorjaar tot diep in het najaar kunt u op Ibiza genieten van de warme stralen van de immer stralende zon. De beste reistijd voor Ibiza is dan ook van mei tot en met september. In de wintermaanden liggen de temperaturen hoger dan in de rest van de Balearen. Vandaar dat u Ibiza kunt bezoeken in het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter.

Uitgaan op Ibiza
Ibiza is voor feestvierend Europa een prima plek om op vakantie te gaan. De wereldberoemde clubs en discotheken openen hun deuren om 16.30 uur open en gaan vaak pas om 06.00 uur dicht, Bekende DJ’s treden hier op, waaronder de bekende Nederlandse DJ’s. Als u hier van houdt, dan zult u zich geen moment vervelen! Er is een speciale Discobus die er voor zorgt dat u in de nachtelijke uren weer veilig thuis komt. De Discobus rijdt met name tussen Ibiza stad en San Antonio (de disco’s Pacha, El Divino, Privilege, Amnesia, Space, Es Paradis en Eden). De bus vertrekt vanaf het busstation in Ibiza stad en rijdt via hotels en appartementencomplexen naar de vele disco’s. Ze rijden ieder uur (op enkele dagen ieder half uur) tussen 00.00 en 05.00 uur en in de zomermaanden zelfs tot 06.00 uur.

Badplaatsen en stranden
De best bezochte badplaatsen in Ibiza zijn San Antonio, Playa d'en Bossa, Figueretas, Portinatx, Talamanca, Puerto de Sant Miguel (Port de Sant Miguel), Cala Vadella, Es Figueral, Calas de San José, Cala Llenya, Port d'es Torrent en Santa Eulalia ofwel Santa Eularia. Dit zijn ook de perfecte bestemmingen als je graag wilt feesten. Er zijn ook badplaatsen waar u kunt genieten van een rustige omgeving, voorbeelden zijn Sant Miguel de Balansat, Sant Joan de Labritja, San Carlos en in het zuiden Cala Llonga. Niet minder dan in totaal 80 verlokkende stranden staan op u te wachten. Als u op Ibiza een auto huurt, dan kunt u zelfs genieten van stranden waar u de enige bezoeker of bezoekster bent. Op de andere stranden kunt u overal ligstoelen en parasols huren zodat u zich kunt beschermen tegen de zon op momenten dat u dat wilt. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijk bereide vis in een van de kleine visrestaurants langs de kust.

Bezienswaardigheden
Een bezoek aan de oude binnenstad van de hoofdstad Ibiza-stad, door de bewoners zelf Eivissa genoemd, mag in niemands vakantieprogramma ontbreken. Eeuwenoude steegjes, kerken, visserswoningen, hoge vestingmuren, Romeinse standbeelden en smalle straatjes bepalen het stadsbeeld. De stad heeft een heerlijke haven met gezellige terrasjes en restaurants. Houd u van de natuur, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het nationale park Ses Salinas en het Natuurreservaat van Es Vedra. Of neem de auto een maak een avontuurlijke tocht door het aantrekkelijke Els Amunts gebergte.