Informatie La Palma

La Palma is een Canarisch eiland bewoond door 86.000 mensen gelegen in de Atlantische Oceaan. La Palma is het meeste noordwestelijke gelegen Canarische eiland. Veel toeristen bezoeken La Palma, omdat het gedurende het gehele jaar een goed klimaat heeft; de gemiddelde temperaturen liggen zo tussen de 18 en 24 graden Celcius. De hoofdstad van het eiland La Palma is Santa Cruz de la Palma en de populairste badplaatsen zijn Los Cancajos en Puerto Naos. U vindt hier diverse appartementen en hotels waaronder luxere accommodaties en budget opties. 

La Palma is een rustig eiland, er zijn hier niet zo veel toeristen als op de populairdere eilanden Gran Canaria en Tenerife en dat heeft zijn voordelen, met name als u op zoek bent naar een rustige vakantiebestemming. In het midden van het eiland vindt u de 2.426 meter hoge vulkaan Roque de los Muchachos. Het vliegveld van La Palma heet La Palma Airport en ligt ten zuiden van Santa Cruz de la Palma. Een mooi natuurgebied om te bezoeken is het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, u kunt hier mooie wandelingen maken. Voor wandelaars is ook het bosgebied La Zarza zeker een bezoek waard.

Bijzonder is een bezoek aan de internationale sterrenwacht Observatorium Roque de los Muchachos op de top en de rand van de vulkaankrater Taburiente. Hier bevindt zich de bekende en grote spiegeltelescoop Gran Telescopio Canarias. Het is een van de grootste spiegeltelescopen die onze wereld kent. Nederland heeft hier geïnvesteerd in de William Herschell-telescoop en de Isaac Newton-telescoop. België heeft geïnvesteerd in de Mercator-telescoop, vernoemd naar de 16de-eeuwse Vlaamse sterrenkundige Mercator. Een bezoek is niet alleen interessant voor de sterrenwacht, maar u kunt hier ook genieten van een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. 

Badplaatsen

De badplaatsen van la Palma zijn anders dan u misschien gewend bent. Er zijn namelijk niet veel stranden. Het zijn vooral wandelaars die hier graag naartoe komen. U kunt hier onder meer overnachten in Fuencaliente. Fuencaliente betekend letterlijk `hete bron' en verwijst naar de vulkanische oorsprong van dit eiland. In de directe omgeving kunt u de zoutmeren bezichtigen waar ook nu nog zout wordt gewonnen. Een andere bekende plek om te overnachten is het plaatsje Las Manchas. Hier kunt u kennismaken met veel oude lavastromen die langs het plaatsje vanaf de vulkaan in de richting van de zee stroomden. Bijzonder is het Plaza Glorietta dat kunstig is ingelegd met duizenden kleurrijke steentjes. Los Cancajos is bijzonder omdat het een echt strand heeft. Vandaar dat het populair is onder toeristen. Er zijn niet alleen prima hotels, en goed en warm weer, maar u kunt hier ook op het zandstrand liggen. Puerto Naos, ten slotte, heeft eveneens een zwart zandstrand en wordt dus ook graag uitgezocht als overnachtingsplek. Voor de inwendige mens zijn er voldoende bars en restaurants.